Modemsite's Forum56 - The Modem Board
Main | profile | register | search | help | Ad-free Login
Forums | Conexant (Public) | noisy connection    Watch  
Author Topic
Tl Posts:

Posted - 9/9/2006 12:32:02 AM  Show Profile  Email Poster  Edit Message

I reinstalled windows xp and lost modem driver (couldnt find disk). The box says it is a 'web excel PCI internal 56kbps fax modem, V.90 & K56flex auto detect' think it is rockwell...anyhow I downloaded and installed a generic conexant driver and this did the job. However, when connected to internet the modem has an ongoing loud static type noise (does through the normal dialing noise etc first). the connection is fine, doesnt drop out or anything (although only runs at 36 to 40kbps). Rang isp and they took me through steps to turn off modem sound which i did to no avail. noise is so loud i cannot stand to be in the same room while connected to the internet! What could be the possible causes? Could a more appropriate driver fix the problem? or is it a physical problem with the modem? or maybe the actual telephone line? The modem has not been used for some time, (over a year) as I went to broadband, and it worked fine before. thankyou for any advice, as my internet searches cannot seem to find this problem to be a common one.
Regards, Jane

Tl Posts:

Posted - 9/13/2006 12:24:12 AM  Show Profile  Email Poster  Edit Message  v.Richards Homepage
Could you please copy & paste your Modemlog as a reply -

Also suggest -
test whether the noise is or isn't present if you connect using Hyperterminal connected directly to COM port as described at
With Hypertermninal, try with modem initialization string of
then dial using the ATD####### command;
also try with
AT&FM0 (that's m-zero which should turn modem speaker off)

Also - if problem persists, please identify whether the noise is coming from your computer's sound card speakers or from the modem card itself.
If it is coming from computer sound card, you should be able to turn it off using the Volume Control windows applet, although it is not normal for the modem to continue to feed sound once CARRIER (connection) is obtained unless the modem receives command specifically to keep audio on after connecting.

Aloha! Richard.

Click Here To Close Thread, Administrators & Moderators Only.

Show All Forums |